راههای متنوعی برای از بین بردن موهای زائد بدن وجود دارد، هر کدام از این راهها مزایا و معایب به خصوصی دارند. روشهای اصلاح موقتی موی بدن عموما بدون درد و کم هزینه هستند،اما نیاز به انجام مکرر دارند و احتمالا سطح پوست را زبر و حساس میکنند. لیزر موهای زائد موجب از بین رفتن دائمی موهای ناخواسته بدن میشود. دستگاهها و تکنولوژیهای متنوعی برای لیزر موهای زائد وجود دارد که بهترین روش با توجه به رنگ پوست و موهایتان توسط پزشک متخصص به شما معرفی میشود.لیزر بیکینی شامل کجا است؟سوالی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
نحوه عملکرد لیزر موهای زائد
در استفاده از تکنولوژی لیزر جهت از بین بردن موهای زائد، اشعههای نوری به فولیکول مو تابانده میشوند. با این تابش اشعه، فولیکولها آسیب میبینند و این امر موجب اختلال در عملکرد فولیکولها میشود. با مختل شدن عملکرد فولیکول مو، رشد موها متوقف خواهد شد. موها سرعت رشد متنوعی دارند، از این رو برای دیدن نتیجه صد درصدی و از بین رفتن همه موهای زائد باید جلسات لیزر چندبار تکرار شوند.
چرخه رشد موها شامل سه مرحله است، و لیزر موهای زائد تنها زمانی تاثیرگذار خواهد بود که موها در مرحله رشد فعال قرار داشته باشند. تکرار جلسات لیزر با فاصله چند هفتهای موجب آسیب رسیدن به همهی موهای زائد در مرحله رشد فعالشان خواهد شد.لیزر کردن موهای زائد تقریبا برای همه افراد موثر است، هر چند افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند بهترین نتیجه را خواهند دید.
لیزر بیکینی شامل کجا است؟
از آنجایی که اغلب افراد با لیزر آشنا هستند، سؤال اصلی که برای آنها مطرح است این است که لیزر بیکینی شامل کجا است. بیکینی در حقیقت همان ناحیه شرمگاهی است تحت عنوان ناحیه تناسلی شناخته میشود. این ناحیه که با موهای زائد فراوانی پوشیده شده است، نیاز به تمیز کردنهای مکرر و زدودن موهای زائد دارد. زیرا موهای زائد اضافی این ناحیه میتواند تأثیر منفی بر داشتن یک رابطه جنسی خوب داشته باشد. از این رو، در زمان لیزر موی خانمها، بسیاری از افراد به دنبال جواب این پرسش هستند که لیزر بیکینی شامل کجا است و آیا میتوانند برای همیشه از شر این موهای زائد خلاص شوند.
برای اینکه به صورت دقیق بدانید لیزر بیکینی شامل کجا است، بهتر است بدانید که به لیزر بخشی از ناحیه تناسلی بانوان که با لباس زیر پوشیده میشود و کمی خارج از آن را لیزر بیکینی میگویند. به عبارت دیگر، لیزر ناحیه شرمگاهی و قسمت داخلی پاها را لیزر بیکینی مینامند. فراموش نکنید لیزر خط باسن متفاوت از لیزر بیکینی است و در صورت تمایل به از بین بردن موهای زائد آن قسمت، میتوانید در زمان لیزر کردن از متخصص بخواهید آنها را هم از بین ببرد.
به صورت کلی، لیزر بیکینی را میتوان به سه دسته تقسیم کرد.
- لیزر بیکینی پایه شامل لیزر موهای زائد فضای بیرونی زیرپوش زنانه میشود. این نوع لیزر بیکینی مساحت کمتری را در بر میگیرد و گزینه مناسبی برای نوجوانان است.
- لیزر بیکینی کامل شامل تمامی قسمتهای زیر زیرپوش زنانه است (تا حدود 4 سانتیمتری بخش مرکزی جلو اندام تناسلی را در برمیگیرد). در این نوع لیزر کردن میتوان میهای ناحیه شکم یا لابیا را نیز از بین برد.
- لیزر بیکینی برزیلی یکی از شناختهشدهترین نامها در زمان لیزر ناحیه تناسلی است. در حقیقت با انتخاب این نوع لیزر بیکینی میتوانید همه موهای زائد این ناحیه را به صورت کامل از بین ببرید و قسمتی را باقی نگذارید.
آیا لیزر بیکینی برای آقایان هم انجام میشود؟
لیزر موی آقایان نیز امری رایج است که بسیاری از آقایان از این طریق خود را از شر موهای زائد خلاص میکنند. لیزر بیکینی برای آقایان نیز امکانپذیر است و میتواند به آنها در ایجاد ناحیه بیکینی بدون مو و صاف کمک کند.آقایانی که دارای پوست روشن و موهای تیره هستند، همچون بانوان، میتوانند بیشترین نتیجه را از لیزر بیکینی تجربه کنند. زیرا در این دسته از افراد، غلظت ملانین در فولیکول موی آنها بیشتر است و لیزر آسانتر میتواند آنها را از بین ببرد.
آیا همه افراد میتوانند لیزر بیکینی را انجام دهند؟
مراکز درمانی معتبر، پیش از انجام لیزر بیکینی، جلسات مشاورهای با افراد فراهم میکند. پس از آن درصورت تشخیص متخصص، لیزردرمانی انجام میشود. به حالت کلی، افراد زیر نمیتوانند لیزر بیکینی را انجام دهند.
- بانوان باردار
- بانوانی در حال اقدام برای بارداری هستند
- بانوان شیرده
- افرادی که از بیماریهای خاص رنج میبرند
- افرادی که داروهای هورمونی یا داروهای خاص همچون کورتون استفاده میکنند
- افرادی که در حال درمان مشکلات تیروئیدی یا ناباروری هستند
- افرادی که پوستشان در اثر لیزر سوخته یا تیره رنگ شده است
آیا لیزر دردناک است؟
انجام لیزر برای از بین بردن موهای زائد درد شدیدی به همراه ندارد. عموم افراد حین جلسه لیزر درمانی حس ناراحتی کمی دارند. حالت سوزن سوزن شدن سطح پوست با تاباندن اشعه در پوست احساس میشود. گاها افرادی که تحت درمان با لیزر قرار میگیرند درد آن را با کنده شدن چسب از سطح پوست مقایسه میکنند.
بعضی افراد از کرمهای بیحس کننده موضعی قبل از انجام دادن لیزر جهت کاهش درد آن استفاده میکنند.هرچند استفاده از این پمادها برای انجام لیزر پیشنهاد نمیشود.قبل از شروع جلسه لیزر، اپراتور با استفاده از تکنیکهای خنک کننده، موجب سر شدن پوست و کاهش احساس درد میشود.
آمادگی قبل از لیزر بیکینی
قبل از هرکاری باید وقت مشاوره با پزشک را ترتیب دهید، بعد از ویزیت توسط متخصص پوست بهترین روش لیزر که برایتان مناسب و کارآمد باشد به شما معرفی میشود.طی این جلسه مشاوره، پزشک تعداد جلسات مورد نیاز را تجویز میکند. همچنین روش انجام لیزر، مراحل آن و مراقبتهای لازم قبل و بعد از انجام لیزر را برای شما توضیح خواهد داد.برای دیدن بهترین نتیجه و جلوگیری از عوارض جانبی ناخواسته توصیههای پزشک و اپراتور لیزر را جدی بگیرید و مو به مو اجرا کنید.
بهتر است افراد پیش از انجام لیزر بیکینی موارد زیر را انجام دهند تا از بروز عوارض جانبی ناخواسته جلوگیری نمایند.
- یک الی دو روز پیش از انجام لیزر بیکینی، ناحیه تناسلی (لیزر بیکینی شامل این مکان میشود) را با تیغ اصلاح کنند (پزشکان توصیه میکنند اصلاح این ناحیه پیش از لیزر بیکینی با تیغ انجام شود تا ساقه مو کوتاه و ضخیم شود.)
- از انجام اپیلاسیون با دستگاه، وکس، بند، موچین و سایر روشهایی که باعث التهاب و حساسیت ناحیه تحت تابش اشعه لیزر میشود، برای یک ماه قبل از لیزر بیکینی پرهیز کنید
- به مدت یک ماه پیش از لیزر بیکینی از حمام آفتاب، سولاریوم و لیزر بدن پرهیز کنید
- در صورت تأیید پزشک معالج و با هماهنگی مرکز لیزر درمانی بهتر است داروهایی همچون راکوتان، ماینوکسیدیل، پردنیزولون، کورتون، فنیتویین و سیکلوسپرین قطع شود.
- در صورت مشاهده حساسیتهای پوستی همچون اگزما، تبخال، کهیر، جوش، زگیل و … در ناحیه تناسلی خود اپراتور را در جریان بگذارید و بهتر است لیزر بیکینی را به زمان دیگری موکول کنید
- در صورتی که به بیماریهای خاص، اختلالات هورمونی، نازایی، مشکلات تیروئیدی یا حساسیتهای پوستی دچار هستید، اپراتور را در جریان بگذارید
- قبل از انجام لیزر بیکینی، دوش بگیرید و محل شرمگاهی خود را به خوبی بشویید (نیازی به استفاده از شوینده خاص نیست و با آب یا ژلهای تنظیم pH واژن نیز میتوانید خود را بشویید)
- لباس آزاد بپوشید
- پوشیدن لباس تنگ باعث فشار به ناحیه تحت درمان میشود و آن را حساس میکند. لباسی که در آن احساس راحتی میکنید را بپوشید
- خجالت نکشید و آرام باشید (تنها کافی است به بعد از جلسه درمانی خود که برای همیشه از دست موهای زائد خلاص شدهاید، فکر کنید)
لیزر بیکینی و لیزر برزیلی
این دو مدل لیزر از نظر مکانی که تحت درمان با لیزر قرار می گیرد متفاوتند. هر دو لیزر بیکینی و برزیلی موهای زائد را از بین می برند. بعد از انجام لیزر برای از بین بردن موهای زائد، شاهد ریختن موهای بدنتان خواهید بود. موهایی میریزند که به فولیکولشان آسیب وارد شده باشد؛ در نتیجه احتمال رشد مجدد موهایی که ریختند بسیار کم است. برای حفظ این نتیجه بهتر است جلسات لیزر موهای زائد تکرار شوند.
برای شروع فاصله جلسات لیزر کوتاه است، به مرور بعد از چند جلسه لیزر کردن موهای زائد، موها از بین میروند و فاصله جلسات بیشتر میشود. بعضی افراد بعد از اتمام جلسات لیزر تا چند سال شاهد رشد مجدد موهای زائد بدن نیستند، اما افراد دیگری ممکن است بعد از گذشت چند ماه رویش موهای بدن را داشته باشند. بهترین راه برای ماندگار شدن نتیجه لیزر موهای زائد، انجام جلسات یادآور به صورت سالانه است.
لیزر بیکینی
از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی دردسر زیادی به همراه دارد، استفاده از تیغ و موبرها موجب ایجاد سوزش و خارش در پوست این ناحیه میشوند. استفاده از وکس دردناک است و همهی این راهها موقتی هستند. لیزر بیکینی جهت از بین بردن دائمی موهای زائد کشاله ران، ناحیه تناسلی و زیر شکم انجام میشود.
لیزر برزیلی
برخی افراد از داشتن موهای زائد عمومی در سطح بدن خود ناراضی هستند و میخواهند از شر آنها رها شوند. لیزر برزیلی مدلی از لیزر موهای زائد است که طی انجام آن موهای زائد کل بدن از بین میروند. لیزر برزیلی برای اعضای مختلف بدن مانند دستها، پاها، زیر بغل، ناحیه تناسلی، باسن، شکم و حتی صورت انجام میشود. تنها نقاطی که ممنوعیت انجام لیزر برای آنها وجود دارد، نواحی اطراف چشم و پلکها هستند.
مراقبتهای بعد از انجام لیزر
بدن افراد مختلف بعد از انجام لیزر واکنشهای متفاوتی از خود نشان میدهند، اکثر افراد علائم جزئی مانند سوزش و تورم را گزارش میکنند که بعد از چند ساعت از بین می روند. علائمی مانند قرمزی، تورم، سوزش و خارش پوست در ساعات اولیه بعد از انجام لیزر معمول هستند. استفاده از پمادهای آنتیبیوتیک و سوختگی بعد از انجام لیزر موجب کاهش التهاب و جلوگیری از عفونت پوست میشود.
برای کاهش علائم و عوارض لیزر بهتر است مراقبت از پوست با دقت انجام شود. در صورتیکه به پوست رسیدگی نشود ممکن است عوارضی مانند تاول و زخم شدن پوست را شاهد باشیم.
مراقبتهای لازم بعد از انجام لیزر:
- آفتاب نگیرید.
- سولاریوم انجام ندهید.
- تا چند روز از پوشیدن لباسهای چسبان اجتناب کنید.
- تا چند روز استخر نروید، داخل آب گرم قرار نگیرید، سونا نروید و از فعالیتهایی که موجب تحریک تعریق میشوند دوری کنید.
- لایه برداری عمیق و سنگین انجام ندهید.
آیا لیزر بیکینی عوارضی هم در پی دارد؟
لیزر بیکینی را در صورتی که در مرکزی معتبر و نزد یک متخصص باتجربه انجام دهید، عارضه جدی نخواهد داشت. با این وجود ممکن برخی از افراد با علائم زیر روبهرو شوند.
- سوزش و قرمزی ناحیه لیزر شده
- تغییر رنگدانههای پوست و تغییر تناژ پوستی ناحیه لیزر شده
- تاول پوستی (از علائم نادر)
- پوسته پوسته شدن (از علائم نادر)
کلام آخر
لیزر بیکینی یکی از اصلیترین راهها برای از بین بردن موهای زائد است. بسیاری از افراد در مورد اینکه لیزر بیکینی شامل کجا میشود، کنجکاو هستند. لیزر بیکینی دربرگیرنده بخشی از ناحیه تناسلی است که در زیر زیرپوش زنانه قرار میگیرد. هم آقایان، هم بانوان میتوانند لیزر بیکینی را در یک مرکز مجهز و زیر نظر یک متخصص حرفهای بدون عوارض جانبی جدی انجام دهند.
اگر به انجام لیزر برای از بین رفتن موهای زائد بدنتان علاقمند شدید، مراحل اصلی فراموش نشوند:
- توسط پزشک متخصص پوست ویزیت شوید، تا بهترین روش لیزر درمانی برای شما انتخاب شود.
- برای رسیدن به بهترین نتیجه از جلسه درمانی آماده سازی پوست قبل از انجام لیزر به شکل دقیق انجام شود.
- برای کاهش عوارض جانبی و داشتن پوست سالم، مراقبتهای پوستی بعد از لیزر به دقت دنبال شوند.