دستگاه ليزر الكساندرايت چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه ليزر الكساندرايت

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که تا کنون نام دستگاه لیزر الکساندرایت به گوش او نخورده باشد. دستگاه الکساندرایت یکی از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین دستگاه‌های لیزر در سراسر جهان است که به بهترین و مؤثرترین شکل ممکن موهای زائد بدن را حذف نموده و پوستی شفاف برای افراد فراهم می‌کند.

از بین بردن موهای زائد با روش‌های مختلفی ازجمله استفاده از تیغ، اپیلاسیون با دستگاه، وکس و بند انداختن امکان‌پذیر است.

ليزر الكساندرايت

با این حال، برگشت‌پذیر بودن و رشد سریع تارهای مو با این روش‌ها سبب شده است تا افراد به دنبال روشی جایگزین باشند که نه تنها با سرعت بیشتری تعداد فراوانی تار موی زائد را از بین ببرد؛ بلکه، سرعت رشد آن‌ها را کم کرده یا به صورت کلی، از رشد آن‌ها جلوگیری کند. با پیشرفت تکنولوژی  و گسترش علم پزشکی، روش‌های جایگزین کارآمدی پیشنهاد شده است. یکی از رایج‌ترین و جذاب‌ترین روش‌های زدودن تارهای موی زائد، لیزر مو است.

برای انجام لیزر موی آقایان یا خانم‌ها برای از بین بردن موهای زائد، نیاز به دستگاهی است که بتواند طول موج مناسبی برای از بین بردن ریشه‌ای تارهای مو را فراهم کند. ازجمله دستگاه‌های معتبر و کارآمدی که در سراسر دنیا برای لیزر کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان به دستگاه لیزر الکساندرایت، دستگاه لیزر دایود و دستگاه لیزر الکس دایود اشاره کرد.

بیشتر بخوانید : مقاله بهترین دستگاه لیزر مو‌های زائد

دستگاه لیزر الکساندرایت چیست؟

دستگاه لیزر الکساندرایت یکی از بهترین و کارآمدترین دستگاه‌های لیزر موی خانم‌ها و آقایان است که در کلینیک‌های زیبایی معتبر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه توانایی بی‌نظیری در از بین بردن سریع تارهای موی زائد دارد.دستگاه الکساندرایت که اغلب آن را به صورت اختصاری لیزر الکس می‌شناسند، دستگاهی است که از کریستال الکساندرا (سنگ یاقوت) برای منبع نوری خود استفاده می‌کند.

دستگاه لیزر الکساندرایت چیست؟

این دستگاه قادر است طول موجی مناسبی را که در محدوده طیف مادون قرمز قرار دارد (755 نانومتر) را تولید کند. از آنجایی که میزان طول موج دستگاه در کاربرد دستگاه نقشی اساسی دارد، توانایی این دستگاه در فراهم آوردن این طول موج بر توانایی آن در از بین بردن موهای زائد اثرگذار است. علاوه بر این، اپراتور دستگاه می‌تواند با کوتاه کردن پهنای پالس دستگاه و زمان تخلیه در هدف، از آن برای از بین بردن رنگدانه‌های پوستی، تتو یا کم و مک نیز استفاده کند.

انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

دستگاه لیزر الکساندرایت معمولاً بر اساس توانایی آن در تولید طول موج‌های مختلف به مدل‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شود.

دستگاه لیزر الکساندرایت

این دستگاه طول موج 755 نانومتری را با بهره‌گیری از سنگ یاقوت درون دستگاه خود ایجاد می‌کند. دستگاه لیزر الکساندرایت جنتل ساخت شرکت کندلا آمریکا است که در رد معتبرترین و به روز‌ترین دستگاه‌های لیزر به شمار می‌رود.

دستگاه لیزر الکساندرایت اندیاگ

تفاوت این دستگاه با دستگاه قبلی در فراهم آوری دو طول موج 755 و 1064 نانومتری است که علاوه بر از بین بردن موهای زائد، می‌تواند برای درمان‌های پوستی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. باتوجه به کارایی‌های بالای این دستگاه در لیزر و درمان بیماری‌های پوستی، این نوع دستگاه لیزر الکساندرایت از محبوبیت بیشتری برخوردار است و اغلب کلینیک‌های زیبایی از آن بررای لیزردرمانی استفاده می‌کنند. از معتبرترین دستگاه‌های این دسته می‌توان به دستگاه لیزر الکساندرایت لومینس، آپوجی پلاس، دستگاه لیزر جنتل مکس و الکس الیت پلاس اشاره کرد.

دستگاه لیزر الکساندرایت اندیاگ
دستگاه لیزر الکساندرایت ترکیبی

دستگاه لیزر الکساندرایت ترکیبی

این نوع دستگاه لیزر الکساندرایت توانایی تولید چندین طول موج را دارند که سبب می‌شود از آن بتوان برای پوست‌های مختلف بهره برد. در این دستگاه‌ها از آب به عنوان سیستم خنک‌کننده استفاده می‌شود.

نحوه کارکرد دستگاه لیزر الکساندرایت

عملکرد دستگاه لیزر الکساندرایت بر تابش متمرکز طول موج مشخصی از نور به یک نقطه هدف است. این نقطه هدف که معمولاً فولیکول مو (قسمت تیره مو) است، قادر است این نور را جذب کرده و بر اساس حرارت ایجاد شده در این ناحیه، فولیکول مو سوزانده می‌شود. به این ترتیب با مرور زمان که تارهای مو رشد می‌کنند، با تاباندن این امواج به فولیکول آن‌ها، می‌توان مدت زمان رشد آن‌ها را بسیار کند کرد.

از لیزر الکساندرایت برای لیزر موهای زائد صورت، گردن، زیربغل، بازو، ساعد، ناحیه بیکینی، ساق پا و … می‌توان استفاده کرد.

از دستگاه لیزر الکساندرایت برای چه مواردی می‌توان استفاده کرد؟

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای دستگاه لیزر  الکساندرایت، لیزر موی خانم‌ها و آقایان است که با بازده بالا و سریع‌ترین زمان انجام می‌شود. علاوه بر این، این تنها دستگاهی است که از آن برای درمان پرمویی (سندروم آمبراس) هم استفاده می‌شود.

موارد استفاده از دستگاه لیزر الکساندرایت

از دیگر کاربردهای درمانی این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • درمان مشکلات پوستی مانند واریس، رگ‌های عنکبوتی، ماه گرفتگی
  • پاک کردن اثر تتو
  • برای از بین کک و مک و لک‌های پوستی
  • برطرف کردن اختلالات عروق وریدی
  • جوانسازی پوست
  • تغییر رنگ پوست
  • پاکسازی پوست

مزایا و معایب دستگاه لیزر الکساندرایت

دستگاه لیزر الکساندرایت نیز همانند دیگر دستگاه‌های لیزر موجود، در کنار مزایای بی‌شماری که دارد، مشکلاتی را نیز با خود به همراه دارد.

ازجمله ویژگی‌های مثبت لیزر الکساندرایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مناسب پوست‌های روشن
  • قدرت مناسب و توانایی تولید پرتو پرانرژی برای از بین تار موهای نازک و ریز
  • طول موج مناسب برای جذب توسط رنگدانه‌های مو (ملانین)
  • جلسات درمانی کم
  • از بین بردن موهای زائد در محدوده وسیع پوستی در مدت زمان کوتاه
  • عوارض جانبی کم
  • عدم نیاز به استفاده از ژل در زمان لیزر
  • دوران بهبودی پس لیزر بسیار کوتاه است

در کنار این ویژگی‌های مثبت، می‌توان به موارد منفی زیر نیز اشاره کرد که به ندرت اتفاق می‌افتند.

  • عدم کارایی این دستگاه برای افرادی که پوست تیره دارند
  • عدم توانایی در از بین بردن کامل موهای با رنگ روشن
  • امکان ایجاد تغییرات در رنگدانه‌های پوستی
  • دردناک بودن مراحل انجام لیزر به علت تکرار طول موج دریافتی
  • در صورت انجام لیزر در مراکز نامعتبر، امکان ایجاد تورم، سوختگی، التهاب پوستی و لک در ناحیه لیزرشده وجود دارد

سخن آخر

دستگاه لیزر الکساندرایت یکی از کارآمدترین و شناخته‌شده‌ترین دستگاه‌های لیزر در سراسر جهان است. این دستگاه قادر است طول موج 755 نانومتری را با قدرت زیاد برای از بین بردن تار موهای زائد و لیزر درمانی فراهم کند. ازجمله درمان‌هایی که با دستگاه لیزر الکساندرایت انجام می‌شود، می‌توان به از بین بردن اثر تتو، از بین بردن لک‌های پوستی، جوانسازی پوست، تغییر رنگ پوست و انواع مشلات پوستی و پرمویی اشاره کرد.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید