عوارض لیزر مو‌های زائد

عوارض لیزر مو‌های زائد
عوارض لیزر مو‌های زائد

اگر بدن پرمویی دارید؛ احتمالا در جریان مشکلات و سختی‌های از بین بردن مو‌های زائد بدن هستید! بهتر است بدانید شما در این مورد تنها نیستید! خانم‌ها و آقایان بسیار زیادی وجود دارند که راه‌های بسیار متنوعی را برای از بین بردن مو‌های زائد بدنشان انجام می‌دهند؛ از وکس کردن مو‌ها، تراشیدن آن‌ها با تیغ گرفته تا استفاده از اپیلاتورها و لیزر کردن مو‌ها. این روش‌ها، به عنوان راه‌های رایج برای از بین بردن مو‌های زائد بدن شناخته می‌شوند.

ریشه کن کردن مو‌های زائد بدن، بهترین راه برای خلاصی از شر آن‌هاست. لیزر کردن مو‌های زائد یک روش تقریبا دائمی برای از بین بردن مو‌های زائد بدن است. با استفاده از پرتو‌های لیزر، فعالیت فولیکول‌های مو تحت تاثیر قرار می‌گیرد که موجب تغییر عملکرد آن‌ها و در نتیجه اختلال در رشد مو در طولانی مدت خواهد شد. لیزر موی آقایان و همچنین لیزر موی خانم‌ها از روش‌های محبوب و بسیار پرطرفدار در رفع مو‌های زائد بدن است.در ادامه به بررسی عوارض لیزر مو‌های زائد نیز میپردازیم.

لیزر کردن مو چیست؟

لیزر موی خانم‌ها و آقایان یک روش نسبتا دائمی برای از بین بردن مو‌های زائد بدن است. طی 6 تا 8 جلسه لیزر کردن مو، مو‌های بدن به شدت نازک شده و سرعت رشد آن‌ها تقریبا به صفر خواهد رسید. برای ماندگار شدن نتایج لیزر، باید جلسات یادآور سالانه انجام شوند.  هرچند برخی از مو‌ها نسبت به اشعه لیزر مقاومت نشان می‌دهند، اما ادامه رشد آن‌ها هم با سرعت بسیار کمتری انجام می‌شود؛ به شدت نازک و بسیار کمرنگ‌تر خواهند شد. یادآوری جلسات لیزر درمانی موجب ماندگاری نتایج آن خواهد شد و در صورت انجام ندادن جلسات لیزر یادآوری شاهد رشد مجدد مو‌ها زائد بدن خواهید بود. از همین جهت این روش نسبتا دائمی نامیده می‌شود.

لیزر کردن مو چیست؟

لیزر کردن موی زائد بدن طی چند جلسه انجام می‌شود. در هر جلسه از لیزر درمانی برای از بین بردن مو‌های زائد بدن، بخشی از فولیکول‌های مو که در حالت فعال خود قرار داشته باشند، تحت تاثیر اشعه لیزر غیر فعال خواهند شد. از این رو برای رسیدن به نتیجه حداکثری و ریشه کن شدن کامل مو‌های زائد بدن، جلسات لیزر درمانی نیاز به تکرار خواهند داشت تا تمامی فولیکول‌های مو هدف اشعه لیزر قرار گرفته و فعالیتشان مختل شود. برای این منظور باید فولیکول مو در فاز فعال خود قرار داشته باشد.

لیزر موی آقایان هم مانند لیزر موی خانم‌ها طرفداران خاص خود را دارد. آقایان ورزشکار و همچنین مردان به شدت پرمو از جمله مراجعین آقا جهت دریافت خدمات لیزر موی آقایان به کلینیک‌های پوست و زیبایی‌اند.دستگاه‌های لیزر متنوعی وجود دارد. انتخاب دستگاه مناسب برای هر فرد با توجه به رنگ پوست بیمار، تفاوت رنگ بین پوست و مو، تراکم‌ مو‌های زائد فرد و … انجام می‌شود.دستگاه‌های لیزر روز دنیا با خنک کردن پوست، موجب کاهش درد طی جلسات لیزر درمانی و جلوگیری از سوزش پوست می‌شوند.

عوارض لیزر مو‌های زائد

لیزر موی آقایان و خانم‌ها موجب رفع دائمی مو‌های زائد بدن خواهد شد. لیزر کردن مو‌های زائد از جمله روش‌های درمانی ایمن و کم خطر است، اما اینکه هیچ عارضه‌ای وجود نداشته باشد ممکن نخواهد بود.

عوارض موقتی لیزر کردن مو

عموم افرادی که تجربه لیزر کردن مو‌های زائد بدن را دارند، عوارض بسیار سطحی و زودگذر را مشاهده کرده‌اند. بوجود آمدن عوارض خطرناک و طولانی مدت بر اثر لیزر موی خانم‌ها و آقایان به ندرت مشاهده می‌شود.لیزر موی خانم ها و آقایان با تاباندن اشعه‌های کوچک و پرانرژی لیزر به پوست انجام می‌شود. از این جهت لیزر موی آقایان و خانم ها ممکن است با عوارض جانبی زودگذری همراه باشد که سریعا پس از جلسه لیزر درمانی قابل مشاهده‌اند. به معرفی عوارض جانبی سطحی لیزر درمانی خواهیم پرداخت.

قرمزی و سوزش پوست

از بین بردن مو‌های زائد بدن به وسیله لیزر می‌تواند موجب بروز عوارض موقتی مانند سوزش و قرمزی پوست شود. قرمزی و تورم ناحیه تحت درمان از عوارض لیزر مو‌های زائد بدن بوده و بعد از گذشت زمان کمی، پوست ناحیه لیزر شده بهبود پیدا خواهد کرد. اینگونه عوارض جانبی احتمالا بعد از وکس کردن مو‌ها یا استفاده از اپیلاتور‌ها هم قابل مشاهده خواهند بود.

قرمزی و سوزش پوست

برای کاهش عوارض لیزر مو‌های زائد، روش‌های درمانی و پیشگیرانه زیادی وجود دارد. به عنوان مثال برای از بین بردن قرمزی، سوزش و التهاب بعد از لیزر موی خانم‌ها و آقایان؛ پزشک معالج استفاده از کرم‌ها و پماد‌های موضعی خاصی را تجویز می‌کند. استفاده از پماد‌های سوختگی و ضد‌التهاب موجب به حداقل رسیدن اینگونه عوارض لیزر مو‌های زائد خواهد شد.

التهاب و سوزش بوجود آمده، عموما چند ساعت بعد از لیزر درمانی بهبود یافته و از بین خواهد رفت. استفاده از کمپرس یخ هم از روش‌های التیام دهنده است.در صورتیکه عوارض لیزر مو‌های زائد، قرمزی و تورم پوست؛ غیرقابل تحمل بود یا رو به وخامت رفت حتما با پزشکتان مشورت کنید.

تغییر در رنگ پوست

بعد از لیزر موی آقایان و خانم‌ها ممکن است نقاطی از پوست درمان شده با لیزر، تیره‌تر یا روشن‌تر شود. افرادی که پوست روشنی دارند، احتمال بروز نقاط تیره روی پوستشان بعد از درمان با لیزر وجود دارد. همچنین بالعکس! افراد با پوست تیره ممکن است شاهد عارضه لیزر درمانی به شکل نقاط روشن روی سطح پوستشان باشند. به طور کلی این عارضه هم مانند عموم عوارض لیزر مو‌های زائد، موقتی است و به مرور زمان از بین خواهد رفت و جای نگرانی در مورد آن‌ها نخواهد بود.

عوارض شدید لیزر کردن مو

عوارض لیزر مو‌های زائد عمدتا موقتی و زودگذر بوده و ایجاد نگرانی نمی‌کنند. اما به ندرت تحت تاثیر لیزر موی خانم‌ها و آقایان عوارض شدید هم مشاهده شده‌اند. شانس شدت گرفتن عوارض لیزر مو‌های زائد با استفاده از دستگاه‌های لیزر خانگی به شدت افزایش می‌یابد. مراجعه به افراد غیرمتخصص و مراکز آرایشگاهی جهت دریافت خدمات لیزری از دیگر مواردی هستند که موجب افزایش خطرات جدی لیزر درمانی خواهند شد.

شدیدترین عوارض لیزر مو‌های زائد به شرح زیرند:

  • افزایش شدید مو‌های زائد در نواحی تحت درمان با لیزر
  • تغییر بافت کلی پوست.بروز این عارضه در صورتیکه پوست لیزر شده آفتاب سوخته باشد محتمل‌تر است.
  • ایجاد لک‌ها و اسکار‌های پوستی ماندگار، به خصوص در افرادی که پوست حساس و آسیب‌پذیری دارند.
  • تاول زدن و پوسته پوسته شدن سطح بدن. این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که بعد از لیزر درمانی سریعا آفتاب بگیرید.

در صورتیکه شاهد بروز اینگونه عوارض لیزر مو‌های زائد بودید، سریعا با پزشک معالج خود مشورت کنید. هرچند مواردی که ذکر شدند به شدت نادر بوده و در موارد بسیار اندکی اتفاق می‌افتند، اما آگاهی از آن‌ها مفید است.

 سوالات متداول در مورد لیزر موی خانم‌ها و آقایان

کلام آخر

استفاده از اشعه لیزر برای از بین بردن مو‌های زائد بدن؛ مانند هر عملیات درمانی، پزشکی و زیبایی دیگری عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت. اما به طور کلی لیزر مو‌های زائد یک روش ایمن و کم‌خطر شناسایی می‌شود. دلیل ایمن و کم‌خطر شناسایی شدن استفاده از لیزر، سطحی بودن و زودگذری عوارض شایع آن و کم بودن عوارض پرخطر است. قرمزی، تورم و سوختگی سطح پوست از عوارض شایع درمان با لیزر است که با گذشت چند روز و استفاده از پماد‌های موضعی از بین خواهد رفت.

عوارضی مانند چند رنگ شدن پوست و رشد بیشتر مو‌های زائد هم که از سری عوارض شدید لیزر درمانی نام‌ برده می‌شوند به ندرت و طی مراجعه به مراکز غیر تخصصی مشاهده شده‌اند.بنابراین با رعایت نکات مهم قبل از بعد از جلسات لیزر موهای زائد و مراجعه به پزشک متخصص و مراکز تخصصی این فرآیند به شکلی ایمن و با کم‌ترین عوارض جانبی طی خواهد شد.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید