عوارض لیزر صورت برای لک چیست؟

عوارض لیزر صورت برای لک

لیزردرمانی یکی از راه‌حل‌های امروزی برای از بین بردن موهای زائد و لک‌های پوستی است. با وجود کارایی بی‌نظیر و خارق‌العاده لیزر در این زمینه‌ها، این تکنولوژی کارآمد نیز بدون نقایص نمی‌باشد. از این رو، بهتر است افراد پیش از انتخاب لیزردرمانی به عنوان راهکار درمانی خود، با عوارض لیزر صورت برای لک آشنا شوند تا با خیالی آسوده برای آن تصمیم‌گیری نمایند.

لطافت و درخشندگی پوست صورت تأثیر خارق‌العاده‌ای در زیبایی چهره دارد. افرادی که نسبت به ظاهر و سلامتی خود اهمیت زیادی قائل هستند، همیشه به دنبال جدیدترین راهکارها و روش‌های بی‌خطر برای این موضوع هستند. از بین بردن جوش‌های صورت، لیزر مو زائد و حتی لیزر صورت برای از بین بردن جای لک، ازجمله روش‌های زیبایی است که افراد مختلف در سنین گوناگون آن را تجربه می‌کنند. با این وجود، این روش درمانی جذاب نیز می‌تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. هرچند این روش غیرتهاجمی در صورتی که تحت نظر پزشک متخصص و مرکز درمانی مجهز انجام شود، عوارض کمتری خواهد داشت. با این حال، یکی از موضوعاتی که افراد بسیاری در مورد آن پرس و جو می‌کنند عوارض لیزر صورت برای لک است.

برای آشنایی با عوارض لیزر صورت برای لک بهتر است در ابتدا با نحوه کارکرد لیزر، علت ایجاد لک و چگونگی لیزر صورت برای رفع لک آشنا شده و پس از آن در خصوص عوارض لیزر صورت برای لک نکات کلیدی را مطالعه کرد. پس از آن می‌توان در مورد راهکارهای کاهش عوارض لیزر صورت برای لک صحبت کرد تا با خیالی آسوده این شیوه درمانی را برای رفع لک صورت پیش ببرید.

نحوه کارکرد لیزر در روش لیزردرمانی

لیزر، پرتوهای نوری متمرکز است که انرژی بسیار زیادی دارند و به نقطه مشخصی از سطح پوست تابانده می‌شوند. این انرژی سبب آسیب‌دیدگی سلول‌های محل مورد تابش اشعه شده و در نهایت سلول‌های این ناحیه می‌میرند. پس از آن سلول‌های جدیدی در این قسمت تولید شده و جایگزین سلول‌های قبلی می‌شوند. به این ترتیب، پوست تازه و روشن‌تری جایگزین پوست تیره قبلی می‌شود.

علت ایجاد لک صورت

تغییر در میزان رنگدانه‌های پوستی در یک نقطه از پوست در مقایسه با سایر قسمت‌ها باعث تفاوت رنگ پوست می‌شود. این تفاوت رنگ را به شکل لک صورت مشاهده می‌کنیم. لک‌های پوستی به دلایل مختلفی بروز می‌کنند.

علت ایجاد لک صورت

ازجمله انواع لک‌های پوستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • لک مادرزادی (به صورت ژنتیکی در افراد در دیده می‌شود و اندازه آن‌ها بزرگ یا زیاد نمی‌شود)
  • لک هورمونی (بر اثر تغییر و تداخلات هورمونی در افراد دیده می‌شود)
  • کک و مک (ته نشینی رنگدانه‌های تیره و ملانین در یک قسمت از پوست سبب پیدایش آن‌ها می‌شود)
  • لک حاملگی (در دوران بارداری و به دلیل تغییرات هورمونی پدید می‌آید)
  • لک حاصل از جوش و آکنه (زخم شدن پوست به دلیل کندن و لایه‌برداری اشتباه جوش از سطح پوست عامل ایجاد آن است)
  • لک پیری (با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید و اشعه UV، استرس و فشار عصبی ایجاد می‌شود)
  • لک بیماری (برخی از بیماری‌ها همچون التهاب کبد سبب ایجاد لک‌های پوستی می‌شود)

بسیاری از این افراد با تشخیص پزشک متخصص می‌توانند با روش‌هایی همچون لیزر، لک‌های صورت خود را از بین ببرند.

عوارض لیزر صورت برای لک چیست؟

حال که با انواع لک و دلایل ایجاد آن‌ها آشنا شده و با لیزردرمانی قصد از بین بردن آن‌ها را دارید، بهتر است در خصوص عوارض لیزر صورت برای لک آگاهی یابید.

معمولاً پزشکان در ابتدا به بیماران توصیه می‌کنند از دارو برای درمان لک صورت استفاده کنند. اگر این مورد مؤثر نبود، در صورتی که لک صورت را بتوان با لیزردرمانی از بین برد، پزشک متخصص به افراد پیشنهاد استفاده از آن را می‌دهد. بنابراین بسته به نوع لک و علت پیدایش آن، لیزری متفاوتی برای درمان استفاده می‌شود که همین موضوع می‌تواند در عوارض لیزر صورت برای لک تأثیرگذار باشد.

عوارض لیزر صورت برای لک چیست؟

لیزر موی آقایان که عموماً برای از بین بردن موهای ریش و زائد آن‌ها که بسیار محکم شده‌اند و به صورت بی‌رویه‌ای رشد می‌کنند، استفاده می‌شود. این نوع لیزردرمانی می‌تواند به حذف جای لک صورت نیز کمک کند. اما یکی از عوارض لیزر صورت برای لک در آقایان به صورت پرپشت شدن و بازگشت دوباره موهای زائد دیده می‌شود. به همین دلیل به مراجعین توصیه می‌شود که مراقبت‌های قبل و بعد از لیزردرمانی را جدی بگیرند تا با عوارض لیزر صورت برای لک مواجه نشوند.

لیزر موی خانم‌ها نیز همانند آقایان می‌باشد که با جذب نور تابیده توسط فولیکول‌ها موهای تیره و نقاط تیره رنگ پوست، سبب حذف موهای زائد و رفع لکه پوستی می‌شود.

راهکارهای کاهش عوارض لیزر صورت برای لک چیست؟

شاید از نظر بسیاری از افراد عوارض لیزر صورت برای لک تنها در رویش مجدد تار مو در نقاط لیزرشده به نظر برسد. اما مطمئن باشید لیزر صورت برای لک در صورتی که زیر نظر پزشک بی‌تجربه و مراکز درمانی فاقد صلاحیت انجام شود، عوارض جانبی جدی را به همراه خواهد داشت. ازجمله این موارد می‌توان به عوارض زیر اشاره کرد.

  • آسیب دیدن چشم‌ها (یکی از اصلی‌ترین عوارض لیزر صورت برای لک است. به همین دلیل استفاده از عینک مخصوص و انجام لیزردرمانی تحت نظر پزشک متخصص به شدت توصیه می‌شود)
  • تاول زدن پوست (علت بروز عوارض لیزر صورت برای لک در این مورد، تجربه کارشناس دستگاه است. با تنظیم صحیح دستگاه و خنک کردن پوست در حین تابش لیزر، می‌توان از بروز این عارضه جلوگیری کرد.)
  • عفونت پوستی (حرارت بالا می‌تواند ریشه مو را تخریب کند و به فولیکول‌ها آسیب برساند. این اتفاق نادر می‌تواند منجر به عفونت پوستی شود. با تنظیم صحیح دستگاه و خنک نگاه داشتن پوست و در  نظر گرفتن میزان ضخامت پوست در زمان لیزردرمانی می‌توان از این قبیل عوارض لیزر صورت برای لک جلوگیری کرد)
  • پوسته پوسته شدن پوست صورت (اگر مراقبت‌های پزشکی بعد از لیزردرمانی به درستی انجام نشود، افراد ممکن است با این نوع از عوارض لیزر صورت برای لک مواجه شوند. راهکار اصلی برای جلوگیری از این موضوع، عدم لمس صورت پس از لیزردرمانی و تمیز نگاه داشتن پوست صورت با دستمال مرطوب مناسب است.)
  • التهاب و قرمزی پوست (شاید رایج‌ترین عوارض لیزر صورت برای لک و هر روش لیزردرمانی دیگر را همین سرخ شدگی و سوزش پوست دانست. این نوع عارضه به سرعت از بین می‌رود. با این حال، استفاده از کرم‌های مناسب موضعی طبق نظر پزشک توصیه می‌شود.)
  • تغییر رنگ پوست (همان‌طور که گفته شد، تابش امواج لیزر به رنگدانه‌ها می‌تواند سبب از بین رفتن لک‌های پوستی شود. از این رو، یکی از اصلی‌ترین عوارض لیزر صورت برای لک می‌تواند مرتبط با همین رنگدانه‌ها و روشن‌تر یا تیره‌تر شدن یک ناحیه نسبت به نواحی دیگر باشد.)

سخن آخر

لیزردرمانی راهکاری نهایی و مؤثر در درمان موهای زائد و جای آکنه و جوش است. این روش درمانی نیز همانند هر روش دیگری می‌تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. عوارض لیزر صورت برای لک شامل تعداد محدودی مورد می‌باشد که با رعایت نکات بهداشتی و انجام لیزردرمانی زیر نظر متخصص و مرکز معتبر، می‌توان از عوارض جانبی احتمالی آن کاست.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید