سریعترین راه از بین بردن لک صورت

سریع‎ترین راه از بین بردن لک صورت

لک‎های پوستی در انواع و اشکال مختلفی روی پوست بدن افراد ظاهر می‎شوند. از صورت و دست‎ها گرفته تا تمامی نقاط بدن که با پوست پوشیده شده باشند. البته که وجود لک‎های پوستی در نواحی مانند پوست صورت و قسمت‎هایی از بدن که در معرض دیده شدن قرار دارند برای افرادی که به زیبایی خود اهمیت می‎دهند خوش‎آیند نیست.لک‎های پوستی بین افراد مختلف تفاوتی قائل نیستند و شیوع آنها بین زن و مرد، گروه‎های سنی مختلف، نژاد و شرایط پوستی متفاوت تفاوت معناداری ندارد.

اولین قدم و سریعترین راه از بین بردن لک صورت شناختن آنهاست. برای از بین بردن لک پوستی و جلوگیری از بروز مجدد آنها باید انواع مختلف آنها را بشناسیم و راه‎های برطرف کردن و جلوگیری از شیوع آنها را شناسایی کنیم.

اگر در حال خواندن این مطلب هستید احتمالا شما هم از شر این لک‎های موذی در امان نیستید و پیگیر درمان لک‎های پوستی خود هستید. اولین قدم شناختن نوع لک پوستیتان است. تشخیص نوع لک شما را به مسیر درست درمان آن هدایت می‎کند. 

لک پوستی چیست؟

به طور اجمالی لک پوستی زمانی اتفاق می‎افتد که منافذ پوستی و فولیکول مو توسط لایه‎ای از سلول‎های مرده پوستی بسته شوند. با پوشانده شدن سطح منفذ پوست مقادیری از سلول‎های مرده پوستی، آلودگی و چربی در این نواحی تجمع پیدا می‎کنند و موجب تحریک فعالیت باکتری در این نواحی می‎شود و این فرآیند موجب تشکیل لکه‎های پوستی می‎شود.

انواع لک‎های پوستی

سریع‎ترین راه از بین بردن لک صورت
  • تگ پوستی: تگ یا منگوله‎های پوستی زوائد کوچک گوشتی رنگی هستند. این زوائد به مرور روی پوست فرد رشد می‎کنند و از یک نقطه به سطح پوست اتصال دارند. تگ پوستی بسیار شایع می‎باشد و از نظر سلامتی تهدیدی ایجاد نمی‎کنند. سایز این زوائد محدودیت خاصی ندارد و از چند میلیمتر تا 5 سانتیمتر اندازه‎گیری شده. تگ‎های پوستی بیشتر در ناحیه گردن، زیر بغل، کشاله ران و زیر سینه رشد می‎کنند. منگوله‎های پوستی ممکن است روی پلک‎ها هم دیده شوند.
  • خال: خال‎ها زوائد کوچک پوستی هستند. خال‎ها هم به صورت رنگی و هم بی‎رنگ و گوشتی وجود دارند. اکثر خال‎های پوستی خوش خیم و بی‎ضرر هستند. اما از جهت زیبایی خیلی خوش‎آیند نیستند و عموما افراد از وجود آنها روی سطح پوستشان حس خوبی ندارند. از این جهت خیلی از افرادی که خال دارند به حذف و برداشتن آن از روی پوستشان علاقه نشان می‎دهند. در بعضی موارد اگر پزشک معالج خال مشکوکی مشاهده کند، بعد از برداشتن آن نمونه را جهت آزمایش‎های پاتالوژی به آزمایشگاه‎های تخصصی ارجاع می‎دهد.
  • همانژیوم: همانژیوم‎ها شایع ترین زوائد پوستی هستند که از هنگام تولد روی بدن وجود دارند. این زوائد اصطلاحا تومور خوش خیم نامیده می‎شوند که از تجمع سلول‎های اندوتلیال بوجود می‎آیند. سلول‎های اندوتلیال به طور طبیعی دیواره‎های رگ‎ها را تشکیل می‎دهند.
  • کراتوز اکتینیک (کراتوز خورشیدی): این لک‏ها سطح زبر و خشنی دارند و طی سال‎ها آسیب دیدن بافت پوستی از تابش نور خوشید بوجود می‎آیند. به طور عمومی در نواحی سر، صورت و گوش‎ها دیده می‎شوند.در اغلب موارد مشکل به خصوصی ایجاد نمی‎کنند و به مرور زمان خود به خود از بین می‎روند. اما در مواردی خاص امکان ایجاد سرطان‎های پوستی از این لک‎ها ممکن است. یکی از راه‎های درمان این گونه لک پوستی استفاده از درمان‎های نوری است. به این ترتیب که سلول‎های هدف با موادی حساس به نور پر شده و در معرض منبع قوی نوری قرار می‎گیرند و به این ترتیب سلول‎ها نابود می‎شوند.
  • خال‎های گیلاسی:  لک‎های کوچکی به رنگ قرمز روشن. این لک‎ها عموما در ناحیه صورت و بالاتنه دیده می‎شوند. اما در دیگر نقاط بدن هم ممکن است رشد کنند. این خال‎ها بر اثر فعالیت غیر عادی مویرگ‎های ریز و سطحی بوجود می‎آیند. با اینکه از نظر سلامتی مشکل خاصی ایجاد نمی‎کنند ولی ظاهر خوبی ندارند.
  • کراتوز سبورئیک: اینگونه لک‎ها بسیار شایع هستند و با افزایش سن ظاهر می‎شوند. هم سطح پوست هستند و به صورت لک‎های کوچک و هم رنگ پوست یا قهوه‎ای روشن شروع می‎شوند. به مرور زمان ضخیم شده، سطحش زبر می‎شود و رنگ آن تیره می‎شود. به طور کلی خطری ندارند و در اکثر نقاط بدن ممکن است دیده شوند.
  • چربی پلک: این زوائد با تجمع چربی زیر پوست در اطراف چشم بوجود می‎آیند. ظاهری زرد رنگ دارند. بی خطر هستند اما در اغلب موارد در نواحی حساس رشد می‎کنند. جراحی آن ممکن است ریسکی باشد و جای زخم و گوشت اضافه در ناحیه جراحی ایجاد شود. بنابراین بهتر است از روش‎های غیر جراحی برای از بین بردن آنها استفاده شود.
  • کیست: کیست همان برآمدگی زیرپوستی است. این برآمدگی بر اثر تجمع سلول‎های مرده پوست بوجد می‎آید. به طور طبیعی سلول‎های پوستی دائما از سطح پوست می‎ریزند و با لایه زیری جایگزین می‎شوند، در مواردی که امکان ریختن سلول‎های مرده از سطح پوست نباشد با تجمع آنها در ناحیه‎ای مشخص شاهد ایجاد کیست هستیم.
  • سیرینگوما: غدد تعریق ممکن است بزرگتر از حالت نرمال خود شوند. این لک‎ها کوچک هستند و ممکن است قهوه‎ای، زرد یا صورتی رنگ باشند. شایع‎ترین نواحی اطراف چشم و گردن هستند. بی‎ضررند و اگر با ظاهر آن مشکلی نداشته باشید می‎توانند به حا خود رها شوند.
  • غده چربی زیر پوست: تومور چربی بی‌ضرر که بین لایه سطحی پوست و لایه عضلانی بدن رشد می‎کنند. رشد آهسته‎ای دارند. با توجه به محل رشد آن ممکن است باعث ایجاد ناراحتی در فرد شود.

انواع مختلف دیگری از لک‎های پوستی وجود دارند مانند جوش‎های سرسیاه، سر سفید، موهای زیر پوستی و کک و مک. همچنین در افرادی که در زمان خاصی مانند دوران بلوغ یا تحت درمان قرار گرفتن با داروهای خاص شیوع شدید جوش را تجربه کردند و جوش‎های فعال و چرکی روی پوست داشتند، از بین بردن جای این جوش‎ها ممکن است سال‎ها زمان ببرد.

درمان جای جوش

یکی از شایع‎ترین لک‎های پوستی جای جوش است. احتمال اینکه شما فردی را بشناسید که هیچ‎وقت جوش نزده باشد تقریبا وجود ندارد. کمی دستکاری کردن جوش یا حساس بودن پوست کافیست تا یک لک ماندگار روی پوست ایجاد شود. یکی از اهداف اصلی فیشال صورت و پاکسازی صورت از بین بردن این نوع لک‏هاست که موجب جوانسازی صورت می‎شود.

سریع‎ترین راه از بین بردن لک صورت

جای جوش، لک سرسختی است و امکان درمان آن با یک راه مثل پاکسازی صورت امکان‎پذیر نیست. برای از بین رفتن کامل این لک‎ها بهتر است چند روش را به طور موازی انجام دهید. از بین رفتن لک و جای جوش‎ها به شما چهره‎ای شاداب هدیه می‎کند و موجب جوانسازی صورت و سلامت پوست شما می‎شود.

به چند روش مراقبتی پوست اشاره می‎کنیم که به مرور باعث افزایش کیفیت پوست و از بین رفتن جای جوش صورت می‎انجامند:

مراقبت خانگی از پوست: استفاده منظم از کرم‎های ضد آفتاب موجب می‎شود اختلاف رنگ بین پوست شما و لک‎های پوستی و جای جوش‎ها بیشتر نشود. بعضی داروها که حاوی آزالئیک و هیدروکسیل اسید هستند هم به کم رنگ شدن لک‏ها کمک می‌کنند.

پاکسازی صورت به صورت روزانه از ایجاد لک‎های جدید جلوگیری می‎کند. ضمنا توجه به پاکسازی صورت طی مرور زمان باعث جلوگیری از پیری زودرس پوست و همچنین جوانسازی صورت می‎شود. قبل از استفاده از کرم‎های پوستی و استعمال آنها مطمئن شوید پاکسازی صورت به طور کامل انجام شده باشد تا حداکثر جذب توسط پوست اتفاق بی‎افتد.
تزریق بافت نرم: تزریق کلاژن، چربی یا مواد دیگر به زیر پوست علاوه بر جوانسازی صورت موجب باز شدن سطح پوست و پر شدن جای جوش‎ها می‎شود. این راه‎های کمکی برای کمتر دیده شدن لک‎ها پیشنهاد می‎شوند و درمان قطعی و همیشگی نمی‎باشند. برای ادامه داشتن نتیجه نیاز به تمدید دارند و عموما روش‎های درمانی همراه هستند.
تزریق استروئید: این تزریق‎ها به صورت مستقیم به داخل لک انجام می‎شود. برای بهبود اسکار کارآمد است و با هموار شدن سطح پوست موجب جوانسازی صورت می‎شود.
درمان با لیزر: این روش پرطرفدار عموما همراه با درماابریژن انجام می‎شود. از راه‎های موثر جوانسازی صورت است و پوست را یکدست می‎کند.
نور درمانی: با تاباندن طیف‎های نوری مختلف به سطح پوست اهداف پوستی متنوعی دنبال می‎شوند. جوانسازی صورت و پاکسازی صورت از آلودگی‎ها از موارد پر مصرف این روش هستند. این روش نیاز به جلسات متعددی دارد تا آثار لک را از بین ببرد.
درماابریژن: این روش برای لک‎های عمیق و سرسخت پیشنهاد می‎شود. پزشک با خراش دادن سطح پوست و آسیب به بافت پوستی تولید کلاژن را تحریک می‎کند و موجب تخریب پوست معیوب و جایگزینی آن با لایه پوست سالم می‎شود. جوانسازی صورت از اهداف اصلی این روش درمانیست که با افزایش میزان کلاژن پوست محقق می‎شود.
لایه برداری شیمیایی: پاکسازی صورت و انجام فیشال صورت برای لایه برداری روش‎های موثری هستند. اما شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید جلسات فیشال صورت را مرتب تکرار کنید و از پاکسازی صورت در منزل غافل نشوید.

نهایتا با تکرار جلسات فیشال صورت و پاکسازی صورت در منزل هم ممکن است پوست شما به لایه برداری شیمیایی نیاز پیدا کنید. در این روش با استفاده از داروهای شیمیایی سطح پوست تجزیه شده و لایه برداری می‎شود. موجب کم عمق شدن اسکارها و جوانسازی صورت می‏شود.

راه های درمانی نام برده شده به طور عمومی زیر نظر پزشک و در کلینیک‎های زیبایی انجام می‎شوندو بعد از درمان جای جوش و لک‎های پوستی با مراقبت‏های روتین می‎تواند از بروز مجدد لک‎ها جلوگیری کنید.

تمیزی پوست از مهم‎ترین نکات است. برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است برای انجام فیشال صورت از افراد متخصص کمک بگیرید. انجام درست و اصولی مراحل فیشال صورت از بسته شدن منافذ پوستی و بروز لک‎ها جلوگیری می‌کند. اضافه شدن فیشال صورت به روتین پوستی سلامت پوست و شادابی آن را تضمین می‎کند. بهتر است کرم‎های پوستی خود را همراه داشته باشید و بعد از جلسه فیشال صورت از آنها استفاده کنید تا پوست و منافذ تمیز مواد مغذی کرم را جذب کنند.

آبرسانی به پوست بعد از فیشال صورت اهمیت ویژه‎ای دارد.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید