روش از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی

روش از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی

از بین بردن موهای زائد بدن یک انتخاب شخصی است. بعضی از خانم‌ها خودشان موهای عمومی بدنشان را در منزل اصلاح می‌کنند و بعضی برای اینکار به سالن‌های زیبایی مراجعه می‌کنند. از بین بردن مو‌های زائد بدن با تیغ، موم، لیزر، اپی‌لیدی، دکلره کردن مو‌ها، کرم‌های موب و سایر روش‌ها امکان پذیر است، اگر انتخاب کنید که آن‌ها را با تیغ بتراشید احتمالا هر روز یا هر چند روز یکبار مجبور به تکرار آن هستید.بعضی از افراد هم ترجیح می‌دهند موهای بدنشان را به حال خود رها کنند. هیچ اجبار و الزامی برای از بین بردن موهای بدن وجود ندارد. ممکن است با اصلاح موهای زائد بدن و ناحیه تناسلی حس پاکیزگی و سبکی داشته باشید اما به طور کلی اگر موها اصلاح نشوند هم تهدیدی برای سلامتی و پاکیزگی کلی بدن به شمار نمی‌آیند.

معرفی چند روش از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی و بدن

اصلاح با تیغ:

خانم‌هایی که با استفاده از تیغ مو‌های زائد ناحیه تناسلی و بدنشان را اصلاح می‌کنند می‌گویند این کار نیاز به تلاش و ممارست دارد چون مدت زیادی لازم نیست تا موهای اصلاح شده مجدد رشد کنند. پوست ناحیه تناسلی به شدت حساس است از این رو اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ ممکن است موجب احساس خارش و زبر شدن پوست این ناحیه شود.

تیغ زدن موها موجب ضخیم‌تر شدن آن‌ها نخواهد‌شد. هرچند برای داشتن پوست نرم،‌لطیف و بی‌مو باید تجهیزات و لوازم مناسب و با کیفیتی تهیه کنید. تجهیزات مورد نیاز برای اصلاح موی بدن شامل قیچی، تیغ، کرم یا ژل اصلاح و برنامه اصلاح منظم می‌باشد. استفاده از تیغ تمیز اهمیت ویژه‌ای دارد. آلوده بودن تیغ می‌تواند ایجاد عفونت کند.

نکات اصلاح با تیغ

  • برای نواحی که دید کافی ندارید از آینه دستی استفاده کنید.
  • قبل از تیغ زدن، موها را تا حد امکان کوتاه کنید. برای کوتاه کردن موهای بدن از قیچی کند استفاده نکنید.
  • بهتر است پوستتان خوب خیس شده باشد. برای بهترین نتیجه قبل از اصلاح موهای زائد بدن، 5 دقیقه در وان پر از آب بدنتان را بخیسانید.
  • از کرم یا ژل اصلاح استفاده کنید. بهتر است از ژل‌های حاوی آلوئه‌ورا یا کرم و ژل‌هایی که حاوی محصولات ضدالتهاب پوست هستند استفاده کنید. سراغ محصولاتی که برای خانم‌ها طراحی شده‌اند بروید. حین اصلاح در صورت نیاز آن را روی پوستتان تمدید کنید.
  • از تیغ نو و تمیز استفاده کنید. استفاده از تیغ کند پیشنهاد نمی‌شود. بهتر است از تیغ‌هایی استفاده کنید که نوارهایی حاوی مرطوب کننده داشته باشند.
  • با یک دست، پوست بدن را بکشید تا سطح پوست صاف شود و با دست دیگر تیغ را روی پوست بکشید. از وارد کردن فشار بیش از اندازه خودداری کنید.
  • اصلاح را هم‌جهت با رویش مو انجام دهید.
  • بعد از انجام اصلاح، پوست را با آب گرم بشویید.
  • بعد از اصلاح از روغن بچه و لوسیون‌های بدون عطر برای چرب کردن پوستتان استفاده کنید. استفاده از لوسیون‌های عطردار ممکن است موجب سوزش پوست شوند.

کرم‌ها و محصولات موبر:

استفاده از کرم‌های موبر روش بدون دردی است. اما به دلیل ترکیبات شیمیایی آن‌ها، استفاده از این روش برای از بین بردن موهای ناحیه تناسلی خیلی بی‌خطر نیست. بعضی از این محصولات قابلیت استفاده برای ناحیه تناسلی را دارند. برای اطمینان از بی‌خطر بودن استفاده از کرم و محصولات موبر برای ناحیه تناسلی حتما به طور دقیق بروشور محصول را مطالعه کنید. برای استفاده از این محصولات مراحل را دقیقا از روی دستورالعمل آن انجام دهید.

ترتیب انجام مراحل را رعایت کنید. از باقی ماندن موبر روی پوست بیشتر از مدت زمان ذکر شده اجتناب کنید. اگر حین یا بعد از استفاده از محصولات موبر شاهد قرمزی، تورم یا راش پوستی شدید به این مفهوم است که به این محصولات آلرژی دارید.

وکس یا اپیلاسیون:

یک لایه نازک از مایعی گرم و چسبناک روی موهای ناحیه مورد نظر مالیده می‌شود. سپس لایه پارچه‌ای نازکی روی آن قرار می‌گیرد. قرار دادن پارچه روی موم باید قبل از سرد و سفت شدن آن انجام شود تا موم به پارچه بچسبد. چند ثانیه بعد بافت موم سفت خواهد شد. بعد از سفت شدن بافت موم، پارچه به سرعت از سطح پوست کنده می‌شود.

کرم‌ها و محصولات موبر

در این روش، از بین بردن موهای زائد بدن با کندن آن‌ها انجام می‌شود و ممکن است با کمی درد و سوزش همراه باشد. اپیلاسیون با موارد قبلی تفاوت زیادی دارد زیرا در این روش موهای زائد از ریشه کنده می‌شوند و در نتیجه سرعت رشد مجدد موها آهسته تر است. اگر روش مورد نظرتان برای رهایی از موهای زائدتان اپیلاسیون و موم کردن آن‌هاست، بهتر است این کار را در سالن‌های زیبایی انجام دهید. داغ بودن بیش از حد موم می‌تواند موجب سوختن پوست بدن شود. قبل از اپیلاسیون موهای بدنتان را با تیغ اصلاح نکنید.

لیزر موهای زائد:

یکی از روش‌های رفع موهای زائد لیزر کردن موهاست. لیزر کردن این روزها طرافداران بسیاری دارد و اکثر افرادی که می‌خواهند موهای زائدشان را به طور دائم از بین ببرند این روش را انتخاب می‌کنند. طی لیزر موی زائد با استفاده از تاباندن اشعه به ناحیه مشخص از پوست و نفوذ آن به زیر پوست موجب تخریب فولیکول‌های مو در ناحیه تحت تابش می‌شوند.

با تخریب فولیکول‌ها توسط اشعه لیزر موها نهایتا می‌ریزند. حین جلسه انجام لیزر مو‌های زائد باید از چشم بندهای ایمنی استفاده شود. نتیجه لیزر مو‌های زائد در افراد مختلف متفاوت است. عواملی مانند رنگ پوست، حساسیت پوست، ضخامت پوست و موهای زائد، وجود مشکلات هورمونی و … می‌توانند بر نتیجه لیزر مو‌های زائد موثر باشند. در بعضی از افراد بعد از لیزر مو عوارضی مانند تورم و قرمزی در ریشه موها مشاهده می‌شود.

مدت زمان جلسه لیزر مو‌های زائد به میزان موهای تحت درمان بستگی دارد. هر چقدر نواحی که لیزر مو برای آن‌ها انجام می‌شود بیشتر باشد زمان بیشتری لازم خواهد بود. حین انجام لیزر مو، فرد تحت درمان باید چشم‌بند ایمنی بپوشد. هزینه انجام لیزر به صورت جلسه‌ای پرداخت می‌شود. بعضی از مراکز لیزر درمانی پکیج‌هایی طراحی کرده‌اند و با توجه به ناحیه تحت درمان هزینه جلسات محاسبه می‌شود. نسبت به سایر روش‌های برطرف کردن مو‌های زائد، لیزر کردن آن‌ها هزینه بیشتری دارد.

روش از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی

این جلسات برای داشتن بهترین نتیجه بهتر است 6 جلسه یا بیشتر تکرار شوند. در بعضی افراد هم ممکن است این روش نتیجه مورد نظر را نداشته باشد. اگر قصد دارید برای از بین بردن موهای زائد بدن  لیزر درمانی انجام دهید بهتر است قبل از شروع درمان به پزشک متخصص مراجعه کنید و مشاوره بگیرید. برای انتخاب محل انجام لیزر به بهداشت مرکز توجه کنید. این روزها اکثر دستگاه‌های لیزر سری قابل تعویض دارند و هر فرد سری شخصی خود را استفاده می‌کند. استفاده از سری شخصی موجب از بین رفتن احتمال انتقال بیماری‌های پوستی می‌شود و از نظر بهداشتی مورد تایید است.

بهتر است با اوپراتوری که لیزر را برایتان انجام می‌دهد احساس راحتی داشته باشید. جلسه لیزر ممکن است زمان بر و دردناک باشد. اگر این جلسه درمانی در محیطی آرام  انجام شود کمک کننده خواهد بود.

موهای زائد بدن را قبل از مراجعه برای لیزر با تیغ اصلاح کنید، داشتن مو روی سطح پوست موجب جذب شدن اشعه لیزر توسط آن‌ها و کم شدن تاثیرگذاریش بر فولیکول مو می‌شود. ضمنا وجود مو روی سطح پوست حین لیزر ممکن است موجب سوختن پوستتان شود.

پوست بدن قبل از لیزر باید کاملا تمیز باشد. از مصرف کرم‌ها،‌اسپری، دئودرانت‌ها و … روی پوست قبل از انجام لیزر خودداری کنید.

  عوارض جانبی اصلاح مو‌های زائد

  • بریدگی پوست با تیغ
  • سوختگی شیمیایی در اثر استفاده از محصولات موبر شیمیایی نامناسب و غیر استاندارد
  • قرمزی پوست
  • تاول زدن و جوش زدن
  • احساس خارش در پوست
  • عفونت در ریشه مو. اصلاح با تیغ عامل این نوع عفونت است.

اگر بعد از اصلاح مو‌های زائد ناحیه تناسلی عوارضی مانند راش پوستی، لک‌های قرمز یا خارش دارید درمان‌های خانگی هست که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

  • وان یا دوش آب گرم
  • به آرامی با حوله‌ای نرم ناحیه تناسلی را خشک کنید. می‌توانید از باد سشوار برای خشک کردن ناحیه تناسلی استفاده کنید. بهتر است از باد خنک و سرعت وزش کم استفاده کنید.
  • از لوسیون‌های غیر عطری استفاده کنید.
  • بهتر است مدتی با تیغ اصلاح نکنید.

اکثر این علائم خود به خود از بین می‌روند و نیازی به درمان خاصی وجود ندارد. در صورت ماندگار بودن علائم یا تشدید آن‌ها بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اگر جوش یا تاول زدید، اصلا آن‌ها را فشار ندهید. استفاده از وان آب گرم عموما کمک کننده است.

در صورتیکه پوستتان خارش داشته باشد می‌توانید به داروخانه مراجعه کنید. با کمک مشاور داروخانه و استفاده از داروهای ضد خارش و التیام بخش می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.

اگر ریشه موهایتان دچار عفونت شده از وان آب گرم استفاده کنید، پوستتان را خشک کنید و از پمادهای آنتی‌بیوتیک استفاده کنید. تا حد ممکن مدتی مو‌های بدنتان را با تیغ اصلاح نکنید. اگر تا چند روز علائم بهبود پیدا نکرد یا رو به وخامت رفت بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علائم پوستی که باید جدی گرفته شوند و نیاز به مراجعه سریع به پزشک هست شامل راش پوستی شدید، تب، خونریزی و تخلیه چرک هستند.

کلام آخر

داشتن پوست صاف و لطیف چیزی است که عموم خانم‌ها می‌پسندند. برای رسیدن به آن و خلاصی از موهای زائد بدن راه‌های متنوعی وجود دارد که به اختصار برخی از آن‌ها را معرفی کردیم. انتخاب از بین این روش‌ها به خود فرد بستگی دارد. عوامل موثر در انتخاب روش مناسب جهت اصلاح مو‌های زائد بدن  به نوع پوست، حساسیت‌های پوستی، شکل و میزان موهای زائد، عوارض و هزینه‌ی روش‌ها  بستگی دارد.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید