جوش صورت نشانه چیست؟

جوش صورت نشانه چیست

داشتن پوستی شفاف و درخشان آرزوی هر انسانی است. اغلب افراد از دوران کودکی پوستی سالم و درخشان دارند که با رسیدن به سن بلوغ با اولین برآمدگی‌های پوست خود روبه‌رو می‌شوند. دقیقاً از همین زمان است که افراد دچار چالش می‌شوند و به دنبال راهکاری مؤثر برای از بین بردن این برآمدگی‌ها و برگرداندن درخشندگی به پوست خودهستند. اما به راستی جوش صورت نشانه چیست و چه راه‌هایی برای درمان آن وجود دارد؟

عوامل متعددی برای بروز آکنه یا همان جوش صورت وجود دارند که هر کدام به نوبه خود می‌توانند نشان‌دهنده وجود یک مشکل در فعالیت قسمتی از بدن باشند. از این رو، یافتن پاسخی برای این‌که جوش صورت نشانه چیست، می‌تواند به شما در درمان مشکل اندام درگیر بیماری نیز کمک کند. علاوه بر این، پس از درمان بیماری می‌توانید به کمک یک متخصص پوست و با انجام روش‌هایی همچون پاکسازی صورت، سلامت را به پوست خود بازگردانید.

جوش صورت چیست؟

جوش صورت یا آکنه در اثر جمع شدن سلول‌های مرده پوستی به همراه چربی در منافذ پوست صورت پدید می‌آید. به علت انسداد این منافذ، مواد تجمع یافته همچون یک برآمدگی بر روی سطح پوست احساس می‌شوند. بسته به این‌که جوش صورت نشانه چیست و عامل پدیدآورنده آن چه بوده است، انواع جوش‌های صورت را به شکل جوش سرسیاه، جوش سرسفید و جوش‌های التهابی می‌توان مشاهده کرد.

چرا جوش میزنم

در هر سنی، افراد ممکن است انواع جوش صورت را بر روی پوست خود مشاهده کنند. جوش زدن صورت می‌تواند نشانه عوامل محیطی یا درونی باشد که فرد در تماس با آن قرار دارد و سبب بروز آکنه‌های پوستی شده است. با آشنا شدن با انواع جوش، می‌توان به راحتی متوجه شد که جوش صورت نشانه چیست و در راستای درمان آن تلاش کرد.

انواع جوش صورت

جوش‌ها به دو دسته التهابی و غیرالتهابی دسته‌بندی می‌شوند. جوش‌های غیرالتهابی روند درمانی ساده‌تری دارند و حتی با روش‌های درمان خانگی نیز می‌توان آن‌ها را درمان کرد. جوش‌های سرسفید و جوش‌های سرسیاه از این دسته جوش‌ها هستند. در سمت  دیگر، جوش‌های التهابی قرار دارند که روند درمانی آن‌ها عموماً پیچیده‌تر است و نیازمند استفاده از دارو و تکنیک‌های درمانی خاص دارد. جوش‌هایی همچون پاپول، پاسچول، ندول و انواع کیست‌ها از این دسته جوش‌ها می‌باشند.

جوش سرسفید

اگر در اثر انسداد منافذ پوستی، چربی و سلول‌های مرده در زیر پوست تجمع یابند، جوش‌های سرسفید پدید می‌آیند. ظاهر این نوع جوش‌ها به شکل برآمدگی‌هایی سفیدرنگ است که درون آن‌ها چرک وجود دارد. این جوش‌ها می‌توانند در اثر ترشح بیش از حد چربی از پوست، آلودگی‌های باکتریایی یا تغییرات هورمونی ایجاد شود. فراموش نکنید که نباید این جوش‌ها را با فشار دادن خالی کنید. زیرا این کار سبب ایجاد جای جوش می‌شود و به پوست شما آسیب می‌رساند.

جوش سرسیاه

جوش‌هایی بر روی پوست به نظر سیاه‌رنگ هستند را جوش سرسیاه می‌نامیم. این نوع جوش‌ها اغلب در اثر انسداد فولیکول مو با چربی یا سلول‌های مرده پدید می‌آید. با وجو این‌که با فشار دادن این نوع جوش‌ها می‌توان آن‌ها را از بین برد. اما به شما توصیه می‌کنیم به جای انجام چنین کاری که در نهایت به زخم شدن پوست منتهی می‌شود، به سراغ روش‌های درمانی مؤثرتری همچون فیشیال صورت بروید تا تمامی پوست صورت شما را به صورت کامل پاکسازی کند.

علت پدید آمدن جوش صورت چیست؟

حال که با انواع جوش آشنا شده‌اید، زمان آن می‌رسد که به دنبال علت ایجاد جوش صورت خود باشید. جوش صورت بنا به عوامل متعددی ازجمله موارد زیر می‌تواند ایجاد شود.

  • وراثت
  • تغییرات هورمونی در سن بلوغ یا سیکل پریودی
  • حساسیت دارویی و غذایی
  • استفاده از برخی داروها
  • استرس
  • اختلالات هورمونی
  • مصرف مواد غذایی چرب، پر نمک و فرآوری شده
  • کمبود مواد معدنی مورد نیاز بدن
  • رعایت نکردن درست موارد بهداشتی
  • استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی فاسد یا نامناسب
  • استفاده طولانی مدت از مقادیر زیاد لوازم آرایشی
  • عدم استفاده از کرم ضد آفتاب در مقابل اشعه ماورا بنفش
  • استعمال دخانیات یا الکل
  • فعالیت در محیط‌های آلوده به انواع باکتری و قارچ

جوش صورت نشانه چیست؟

جوش در نواحی مختلف صورت

همان‌طور که گفته شد، بسته به این‌که عامل اختلال در عملکرد صحیح اعضای بدن کدام اندام است، جوش صورت نشانه بیماری خاصی در هر یک از اعضا بدن می‌باشد. بر همین اساس، در طب سنتی و طب چینی با تقسیم‌بندی صورت، جوش صورت را نشانه عملکرد نادرست آن قسمت از بدن می‌دانند.

جوش صورت در ناحیه پیشانی

یکی از قسمت‌هایی از بدن که ممکن است بیشتر جوش را در آن مشاهده کرد، پیشانی است. این نوع جوش صورت نشانه کمبود آب در بدن، عدم رعایت صحیح بهداشت و رژیم غذایی ناسالم است. برای درمان جوش صورت در این ناحیه بهتر است مرتب آب بنوشید و با تعویض مداوم روبالشتی و لباس و شستن سر و صورت خود به بهبود پوست خود کمک کنید.

جوش صورت ناحیه بین ابروها

اگر عادت به خوردن غذاهای چرب و مصرف الکل دارید، مطمئناً شاهد جوش صورت در این ناحیه خواهید بود. بهترین راهکار برای درمان این نوع جوش صورت، کاهش مصرف غذاهای چرب و الکل و شستن مداوم سر و صورت با یک شوینده مناسب است.

جوش صورت ناحیه اطراف چشم

فعالیت نادرست کلیه‌ها که عموماً ناشی از مصرف کم آب است، عامل ایجاد جوش صورت در ناحیه اطراف چشم است. روش‌های درمانی همچون جوانسازی پوست صورت می‌توانند به بازگشت پوست شفاف و سالم کمک کنند.

جوش صورت روی بینی و اطراف آن

حتماً برای شما هم پیش آمده است که درست پیش از یک مصاحبه کاری مهم یا یک جشن، جوش صورتی را در ناحیه اطراف بینی خود مشاهده کنید. این نوع جوش صورت نشانه استرس، فشار خون بالا و چربی است. البته نباید از احتمال وجود بیماری‌های قلبی نیز غافل شد. با انجام مدیتیشن و ورزش و مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین‌های گروه ب به کاهش این نوع جوش بر روی پوست خود کمک کنید.

جوش صورت روی گونه

این دسته از جوش صورت نشانه آلودگی‌های باکتریایی است که می‌تواند از روی گوشی‌های همراه، روبالشتی کثیف یا حتی هوای آلوده به پوست شما منتقل شده باشد.

جوش صورت در ناحیه فک و چانه

تغییرات هورمونی عامل اصلی ایجاد جوش صورت در این ناحیه است. علاوه بر این، تجمع سموم که به دلیل فعالیت نادرست روده کوجک و اختلالات گوارشی است، نیز می‌تواند نشانه جوش صورت در این قسمت باشد. با کاهش مواد قندی و داشتن خواب کافی می‌توانید به کاهش جوش صورت در این ناحیه کمک کنید.

سخن آخر

جوش صورت نشانه عوامل محیطی و درونی بسیاری می‌باشد که افراد با آن‌ها در تماس هستند. عوامل محیطی همچون آلودگی‌های باکتریایی و قارچی، استفاده از لوازم آرایشی فاسد و حساسیت‌های دارویی و غذایی و عوامل درونی همچون فعالیت نادرست کلیه‌ها، کبد، قلب، غدد درون ریز می‌توانند سبب ایجاد جوش صورت در افراد شوند. با شناخت انواع جوش و عامل پدیدآورنده آن، می‌توان در جهت بهبود بیماری و درمان جوش صورت اقدام کرد.

دکتر انوشیروان رضای صراف

دکترای حرفه ای پزشکی پوست و زیبایی
- بیش از دو دهه تجربه بین المللی
- متخصص clinical and anatomical pathology

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید