لیزر درمانی روشی است برای درمان و از بین بردن موهای زائد. در این روش با تاباندن اشعههای نوری متمرکز موجب از بین رفتن موی زائد میشوند.
طی لیزر درمانی، دستگاه لیزر پرتوی نوری تولید میکند که توسط ملانین مو جذب میشود. انرژی متمرکز شده در پرتوی نور لیزر در برخورد با هدف تبدیل به گرما شده که موجب آسیب زدن به فولیکولهای مو و تخریب آنها میشود. با تخریب فولیکول مو که وظیفه ساختن موها را دارد، روند تشکیل شدن مو مختل شده و موهای زائد رشد نخواهند کرد.
لیزر موی زائد از روشهای دائمی رفع موهای زائد است، اما برای دیدن نتیجه ماندگار بهتر است جلسات لیزر با فواصل منظم و به طور متناوب تکرار شوند. بعد از اتمام جلسات هم برای ماندگاری نتیجه این روش درمانی، باید جلسات یادآور به صورت دورهای انجام شوند. انجام لیزر برای رفع موهای زائد نتیجه خوبی برای جلوگیری از رشد این موها دارد. بهترین نتیجه برای افرادی با پوست روشن و موهای ضخیم و تیره ثبت شده است.
هدف از انجام لیزر برای موهای زائد
لیزر کردن موهای زائد بدن برای از بین بردن موهایی است که در جاهای ناخواسته از بدن رشد میکنند. عموم افراد برای از بین بردن موهای زائد پاها، زیر بغل، پشت لب، چانه و خط بیکینی و ناحیه تناسلی لیزر درمانی انجام میدهند. به طور عمومی هر جای پوست که موهای زائد داشته باشد امکان استفاده از لیزر را خواهد داشت.
مواردی که برای استفاده از لیزر محدودیت دارند شامل پلکها، نواحی دور چشم و پوست تتو شده هستند.جنس پوست و رنگ آن بر میزان موفقیت لیزر موهای زائد تاثیرگذارند. قانون اصلی این است که اشعه لیزر توسط رنگدانههای مو جذب شوند و جذب رنگدانههای پوست نشوند. به این شکل اشعه لیزر باعث آسیب دیدن بافت مو میشود و به پوست صدمه نخواهد زد. هرچقدر تفاوت رنگ بین پوست و مو بیشتر باشد نتیجه بهتری خواهیم دید.
داشتن پوست روشن و موهای تیره بهترین حالت برای نتیجه بخش بودن لیزر موی زائد است.اگر تفاورت رنگ مو و پوست کم باشد احتمال آسیب رسیدن به بافت پوست بیشتر میشود. اما به این معنی نیست که افراد با پوست تیره نتوانند از این روش درمانی استفاده کنند.افرادی که موهای روشن، طلایی، خاکستری و قرمز دارند گزینههای خوبی برای از بین بردن موهای زائد توسط لیزر نیستند. موهای این افراد اشعه لیزر را به خوبی به خود جذب نمیکند.
ریسکهای لیزر
ریسکها و عوارض جانبی لیزر کردن موهای زائد به نوع پوست، رنگ موها، برنامه جلسات لیزر، مراقبتهای قبل از انجام لیزر و مراقبتهای بعد از آن بستگی دارد. شایعترین عوارض جانبی لیزر موهای زائد شامل موارد زیر هستند:
- حساس شدن پوست: بعد از انجام لیزر ممکن است پوست شما حساس شود. قرمزی پوست و تورم آن علائمی معمول بعد از انجام لیزر هستند. همهی این علائم تا چند ساعت بعد از انجام لیزر از بین میروند.
- تغییر رنگ پوست: انجام لیزر ممکن است موجب روشنتر یا تیرهتر شدن پوست تحت درمان شود. این تغییر رنگها هم به شکل موقتی و هم دائمی گزارش شدهاند. افرادی که پوست تیره دارند ممکن است شاهد روشن شدن رنگ پوست باشند.
عوارض جانبی دیگری هم گزارش شدهاند اما شایع نیستند. لیزر ممکن است موجب تاول زدن، زخم شدن پوست و تغییر در بافت پوست شود. در بعضی افراد موهای لیزر شده به رنگ خاکستری رشد مجدد داشت. افزایش رشد موها در اطراف ناحیه لیزر شده هم گزارش شده است.
انجام لیزر برای پلکها، ابرو و نواحی دور چشم به شدت خطرناک است و ممکن است موجب آسیب جدی چشمی شود.
معرفی بهترین دستگاه لیزر موهای زائد
به طور کلی اینکه یک دستگاه لیزر به عنوان بهترین آنها معرفی شود منطقی به نظر نمیرسد. هر دستگاه لیزر مزایا و معایب خاصی دارد. به همین دلیل با استفاده از این مزایا و معایب و شرایط پوستی فرد، دستگاهی که برای فرد بهترین عملکرد را داشته باشد انتخاب میشود. پس معرفی بهترین دستگاه لیزر موهای زائد یک مورد فرد به فرد است و شرایط فرد تحت درمان برای انتخاب آن بسیار اهمیت دارد. به معرفی مختصر چند تکنولوژی لیزر موهای زائد و دستگاههای لیزری که از این تکنولوژیها استفاده می کنند می پردازیم:
دستگاه لیزر با تکنولوژری الکساندریت
دستگاه لیزر به روش الکساندریت برای مناطق بزرگ و کل بدن کارآیی دارد. این روش یکی از سریعترین روشهای انجام لیزر است و برای موهای نازک و پوست روشن هم استفاده میشود.دستگاههای کندلا از این روش برای لیزر درمانی استفاده میکنند. دستگاه کندلا قطر تابش قابل تنظیم دارد و به سیستم خنک کننده مجهز است.
دستگاه لیزر با تکنولوژی دایود
جلسات درمانی با لیزر دایود کوتاهتر است. فاصله شاتها در آن کمتر است. در مقایسه با روش الکساندریت تاثیر بیشتری دارد و البته کمی دردناکتر است. اکثر افراد به راحتی درد آن را تحمل میکنند، اما اگر شما آستانه درد خیلی پایینی دارید شاید استفاده از دستگاهی دیگر که از روش دیگری برای لیزر کردن موهای زائد استفاده می کند برایتان مناسبتر باشد.
دیود وکتوز از مشهورترین دستگاههای لیزری است که از این روش برای از بین بردن موهای زائد استفاده میکند.قطر تابش دستگاه لیزر دایود وکتوز زیاد است. به سیستم خنک کننده مجهز می باشد. سیستم بازیافت فوتون دارد که موجب افزایش تاثیرگذاری آن تا 2 برابر میباشد. همچنین به سیستم ملانین یاب مجهز است که موجب کاهش عوارض جانبی آن است.
دستگاه لیزر با تکنولوژی ان دی-یاگ
این روش برای افراد با پوست تیره بهترین تاثیر را دارد و نسبت به روشهای دیگر برای این افراد کم خطرتر است.دستگاه لیزر دکا از بهترین دستگاههای لیزر موهای زائد است که از این تکنولوژی بهره میگیرد. استفاده از این روش برای همه طیفهای رنگی پوست ایمن است. برای افرادی که موهای نازک دارند موثر می باشد. در این روش از یک فنآوری انحصاری استفاده شده که انرژی پرتوها را کاهش میدهد و درصد جذب آنها را بیشتر میکند.
کلام آخر
لیزر کردن موهای زائد روشی است که موجب از بین رفتن طولانی مدت و دائمی موهای زائد بدن میشود. اما عوامل متعددی بر میزان تاثیرگذاری این روش درمانی موثر است. قبل از انجام لیزر حتما به کلینیکهای پوستی مجهز به انواع روشها و دستگاهای لیزر درمانی مراجعه کنید و با کمک پزشک متخصص بهترین روش انجام لیزر برای نوع پوستتان را انتخاب کنید.