همه افراد در سراسر دنیا به دنبال راهحلی برای از بین بردن بخشی از موهای زائد خود هستند. استفاده از تیغ، اپیلاسیون، سوزاندن، لیزر مو زائد و سایر روشهای زدودن موهای زائد، همگی از روشهایی هستند که برای از بین بردن موهای زائد استفاده میشود. یکی از قسمتهایی از بدن که رشد موهای زائد در آن خستهکننده و ناپسند است، شکم است. از این رو، بسیاری از افراد به دنبال راهکاری برای از بین بردن موهای شکم هستند. سؤال اصلی اینجاست که آیا همچین روشی واقعا وجود دارد؟
رشد موهای زائد در هر ناحیه از بدن میتواند اتفاق بی افتد. موهای زیر بقل، صورت، دستها و پاها، زیر گردن، ناحیه شرمگاهی، ریش صورت و موهای پشت و روی شکم همگی از دسته موهای زائدی هستند که هرچقدر کمتر شاهد رویش آنها باشیم، بیشتر خوشحال میشویم. از این رو، اگر بتوان روشی را برای حذف دائم این موهای زائد پیدا کرد، آرامش و خوشحالی بسیاری را برای ما در پی خواهد داشت.
پیش از آشنایی با روشهای از بین بردن موهای شکم، بهتر است با علت رویش این موها آشنا شده و پس از آن به دنبال رفع و زدودن آنها بود.
علت رویش موهای شکم
پیدایش و رشد موهای زائد در بدن خانمها و آقایان امری رایج است. با این وجود، اگر اندازه تارهای مو زائد در برخی از نواحی بدن همچون شکم، بسیار ضخیم شود یا پرموتر و بلندتر باشد، میتواند ناشی از عوامل متعددی باشد که نیاز به بررسی دارند. ازجمله عوامل رویش موهای زائد شکم عبارتند از:
- سندروم تخمدان پلی کیستیک
- مرتبط با ارث و ژنتیک افراد
- یائسگی
- کاهش شدید هورمون استروژن در بدن افراد
- افزایش شدید هورمون کورتیزول در بدن (به این حالت سندروم کوشینگ گفته میشود)
- هیرسوتیسم یا مردمویی (رویش قابل توجه و غیرطبیعی مو در خانمها است که معمولاً ناشی از اختلالات یا تغییرات هورمونی پدید میآید)
روشهای متداول از بین بردن موهای شکم
شاید بتوان رایجترین نام در زمینه از بین بردن موهای زائد را لیزر مو دانست. با وجود اینکه این نام در سالهای اخیر به یکی از روشهای مورد قبول و شناختهشده از نظر اکثریت جامعه تبدیل شده است؛ با این حال، روشهای دیگری نیز برای از بین موهای شکم وجود دارد که برخی از موارد در اشاره میکنیم.
بیشتر بخوانید :
استفاده از تیغ (اصلاحاً شیو کردن)
یکی از اولین روشهای از بین بردن موهای شکم یا به صورت کلی، از بین بردن موهای زائد در نظر عموم مردم، شیو کردن و استفاده از تیغ است. این روش قدیمی و رایج را تنها با یک تیغ ساده میتوان تجربه کرد. البته این سادگی و سرعت در از بین بردن موهای شکم، با همان سرعت و سادگی به برگشت موهای زائد کمک میکند.
با اصلاح کردن موهای زائد با استفاده از تیغ، موهای کرکی را نیز از بین برده و تار موهای ضخیم را جایگزین آنها میکنیم. به همین دلیل بعد از گذشت یک الی دو روز از اصلاح، موها شروع به رشد کرده و دوباره با حجم بالایی از مو مواجه میشویم. فراموش نکنید که استفاده از تیغ برای از بین بردن موهای شکم سبب ایجاد زبری روی پوست و پدید آمدن موهای زیرپوستی میشود.
نکته حائز اهمیت بعدی این است که استفاده از تیغ برای از بین بردن موهای شکم، یک روش دائمی نیست و حداکثر برای دو روز شما را از شر موهای زائد خلاص میکند.
استفاده از وکس
راه حل دیگری که برای از بین بردن موهای شکم و دیگر موهای زائد پیشنهاد میشود، وکس کردن است. این روش سنتی و البته رایج با مالیدن یک موم داغ روی موهای زائد و زدودن آنها با حرکت سریع یک پارچه کتان اتفاق میافتد. این شیوه را هم در خانه، هم در مراکز اپیلاسیون میتوان انجام داد.با توجه به اینکه در این شیوه مقرونبه صرفه که تنها نیازمند تهیه موم و پارچه تمیز است، میتوان موهای زائد را از ریشه حذف کرد؛ مورد توجه بسیاری از افراد به ویژه خانمها میباشد.
وکس کردن با توجه به طول مدت رویش مجدد موهای زائد به مقدار بسیار کمی مشابه لیزر موی آقایان و خانمها است. البته منظور از این جمله این نیست که با وکس کردن میتوان تجربهای همانند لیزر کردن داشت. در حقیقت، با انجام وکس کردن میتوان برای حدود 3 هفته موهای زائد را از بین برد. این موضوع در مقایسه با استفاده از تیغ روشی کاربردیتر و مناسبتر است؛ اما در مقایسه با لیزر موی خانمها و آقایان که میتواند شما را برای چندین ماه از دست موهای زائد خلاص کند، روش معمولی و ناکارآمد به شمار میاید.
علاوه بر این، استفاده مداوم از وکس میتواند به نازکتر شدن تار موهای زائد کمک کرده و به تدریج از شر تار موهای ضخیم خلاص شوید. در کنار این ویژگیهای مثبت، نباید از معایب این روش مقرونبه صرفه غافل شد. افزایش موهای زیرپوستی، قرمزی پوست، سوختگی در اثر حرارت موم استفاده شده و درد هنگام وکس کردن ازجمله مشکلات رایج این روش برای از بین بردن موهای شکم است.
استفاده از کرم موبر
انواع گوناگونی از محصولات موبر را میتوان در داروخانهها و مراکز بهداشتی پیدا کرد که به شکل کرم، پودر و ژل است. ترکیب اصلی موجود در این محصولات شیمیایی قادر است با تضعیف یا حل کردن پروتئین ساختاری تارهای مو به نام کراتین، آنها را سست کرده و سبب ریزش آنها شود.
استفاده از ترکیبات شیمیایی برای از بین بردن موهای شکم با وجود اینکه آسان و از قیمت مناسبی برخوردار است؛ عوارض زیادی را به همراه دارد. از این رو، به اغلب افراد توصیه میشود از روش جایگزین استفاده شود. ازجمله معایب این روش این است که ترکیبات به کار رفته در ساختار کرمهای موبر سبب حساسیت پوستی و سوختگی و قرمزی پوست میشود. علاوه بر آن، از بین بردن موهای شکم با این روش تنها برای 2 الی 4 روز دوام خواهد داشت و مجدداً شاهد رویش موهای زائد خواهید بود.
لیزر موهای شکم
همانطور که گفته شد یکی از شناختهشدهترین و مؤثرترین روشها برای از بین بردن موهای شکم، لیزر کردن است. در این روش که به تشخیص متخصص انجام میشود، پس از تعیین دستگاه مناسب لیزر و شدت تابش آن، لیزر درمانی انجام میشود. تابش اشعه لیزر و ورود آن به قسمت سیاه رنگ فولیکول مو، سبب گرم شدن و سوختن ریشه موهای زائد میشود و در نهایت آنها را از بین میبرد.
لیزر موهای شکم یکی از مطمئنترین و بادوامترین روشها برای از بین بردن موهای زائد است که میتوان آن را یک روش نسبتاً دائمی به شمار آورد. جلسات متعدد درمانی در بازههای زمانی طولانی، سرعت رشد و ضخامت تارهای مو را کم کرده و پوستی شفاف و زیبا را پدید میآورد. به عبارت دیگر با این روش میتوان بین 75 الی 90 درصد موهای زائد را برای همیشه از بین برد.
استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای شکم برای تمامی افراد امکانپذیر است؛ با این حال، این روش درمانی نیز همانند سایر روشها با عوارض جانبی احتمالی همراه خواهد بود. ازجمله این موارد میتوان به سوزش هنگام لیزر، قرمزی پوست، تجمع رنگدانههای پوستی و تاول اشاره کرد.
الکترولیز برای از بین بردن موهای شکم
یکی از روشهای از بین بردن دائمی موهای زائد، الکترولیز است. در این روش که جریان الکتریکی یا ترمولیز به صورت مستقیم به فولیکول مو از طریق یک سوزن وارد میشود، فولیکول آسیب میبیند یا تخریب میشود. به این ترتیب، از بین بردن موهای شکم برای همیشه اتفاق میافتد. مزیت اصلی این روش نسبت به لیزر یا IPL این است که حتی میتوان تار موهای سفید را نیز با این روش از بین برد و نیاز به جلسات درمانی مکرر سالانه ندارد. البته درد و ناراحتی این روش بیشتر از لیزر است و برای نواحی وسیع با تار موهای زائد جلسات درمانی طولانی را میطلبد.
لیزر خانگی IPL
نزدیکترین روش به لیزردرمانی که در مراکز معتبر و زیر نظر پزشک متخصص پوست و زیبایی انجام میشود، از بین موهای شکم با لیزر خانگی IPL است. IPL که به معنی نور شدید پالسی است یک روش با استفاده از تابش لیزر نیست؛ اما همانند آن از پرتوهای قدرتمند استفاده میکند که عملکردی مشابه دستگاه لیزر دارد.
دستگاه IPL خانگی به اندازه یک سشوار کوچک است که به راحتی میتوان آن را حمل کرد. به دلیل درد کمتر نسبت به لیزر و الکترولیز و نیز قیمت مناسبتر در مقایسه با آنها، به یک روش جذاب خانگی برای حذف دائم موهای زائد تبدیل شده است. البته نباید فراموش کرد که باید از این دستگاه به صورت مرتب و حدود 8 ماه استفاده کرد تا 75 درصد از موهای زائد را از بین برد.
سخن آخر
انتخاب یک روش مناسب برای از بین بردن موهای شکم به میزان هزینه، دائمی یا موقتی بودن روش و نوع تار موهای زائد افراد بستگی دارد. به صورت کلی، هیچ روش دائمی برای حذف موهای زائد شکم در یک جلسه وجود ندارد. اما با کمک یک متخصص ماهر میتوان در چند جلسه کوتاه و بدون تجربه عوارض جانبی از دست موهای زائد روی شکم برای همیشه خلاص شد.